Annons:
Etikettblandat
Läst 3740 ggr
lillalifa
2013-02-05 14:24

Hund godis

Roliga hund godis förslag till de som vill piffa till det lite extra för sin vän.

Några recept på hundgodis…

Blodpuddingbitar.

Skär blodpudding i små bitar och lägg dem på en plåt! Värm i ugnen i 100 grader i ungefär en timme. De ska vara mjuka på utsidan men ge ett “motstånd” när du trycker på dem. Det är ett väldigt populärt godis som inte kladda i fickan!

Levergodis.

Ta en rejäl bit lever, skär i småbitar och lägg i långpannan. Pudra över lite vitlökspulver. Låt leverbitarna torka i ugnen på ca 75 grader i minst 4 tim eller över natten. Förvara det färdiga godiset i en burk med lock i kylen. Avsmaka!

Mumsbitar.

7 dl filmjölk

3 dl keso

125 g margarin

3 msk honung

1/2 tsk salt

1-2 liter vetemjöl

grovt vetekli

Sätt på ugnen på 275 grader. Blanda ingredienserna väl. Tillsätt så mycket vetekli att degen blir blank och lättarbetad. Baka ut till ca 1 cm tjocka länger. Skär längderna i 3-5 cm långa bitar. Grädda tills kexen blivit ljusbruna. Torka efteråt i svag värme (ca 100 grader) tills kexen känns lätta (ca 2-3 timmar). Ju längre tid, desto hårdare kex.

Vegetariska hundkex med ostsmak.

3 dl vetemjöl- gärna grovmalet

1,5 dl riven ost

1,5 dl kokta ärtor eller morötter

220 g margarin

2-4 vitlöksklyftor

mjölk

Sätt på ugnen på 225 grader. Blanda det rumstempererade margarinet med den rivna osten. Tillsätt ärtor eller morötter, den pressade vitlöken och mjölet. Ta så pass mycket mjölk att det går att forma massan till en rund boll. Ställ kallt i ca 1 timme. Forma bollen till längder på mjölat underlag och skär till lagom stora bitar. Baka i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna.

TORKAT GRISHJÄRTA!

Gör så här:

1. Slå på ugnen på 200 grader 
2. Skär hjärtat i lagom stora "godisbitar", anpassa storleken efter storlek på hunden. 
3. Koka upp en kastrull med vatten. 
4. Häll i hjärt-bitarna och låt koka ca 1 minut, bara precis så att det blir genomkokt. 
5. Sila av vattnet och sprid ut godiset på en ungsplåt, lägg gärna aluminiumfolie i botten så bränns det inte lika lätt. INGEN olja eller liknande!! 6. Stoppa in i ugnen och "grädda" i ca 45 minuter eller tills du ser att bitarna är torra (det ser du på att det inte bubblar ur dem längre). Rör om då och då så att det inte bränner fast. 
7. Ta ut ur ugnen och låt svalna.

HUNDKEX

7,5 dl fullkornsmjöl 
2,5 dl havregryn 
2,5 dl vetegroddar 
0,5 dl matolja 
2,5 dl riven ost 
3 dl köttbuljong 

Blanda havregryn med den varma buljongen och oljan, låt stå 5 min. 
Tillsätt groddarna o osten, blanda väl. 
Blanda i mjölet, lite i sänder och arbeta degen. 
Kavla ut till en centimetertjock platta o ta ut valfria former. (lättast med ett vanligt dricksglas) 
Grädda i ugn 175 grader ca 50 min. Stäng av värmen men låt kexen stå inne över natten så de blir riktigt hårda. 
Förvaras torrt o luftigt.

LEVERKEX!

1 liter filmjölk

1,5-2 kg vetemjöl

1 dl matolja

Lever

Blanda filmjölken, vetemjölet och matoljan. Koka levern och mixa den, blanda sedan ner den i degen. Kavla ut degen på en smord plåt till en tjock platta. Skär med en vas kiv ett rutmönster i degen, skär mönstret till så stora kex som du vill ha. Grädda i ugnen på ca 200 grader tills kexen fått färg. Ta sedan bort kexen från plåten, dela dom i bitar och lägg tillbaka dem på plåten. Torka kexen i ca 50-100 grader i ugnen. Kexen är klara när dom blivit hårda.

Källor ;

http://www.phweb.se

http://www.infoom.se

Annons:
Upp till toppen
Annons: